Vanliga frågor

Du är alltid välkommen att ringa oss för personlig service. Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi på kundservice får.

Hur ansöker man om ett lån hos Kredit365?

Du ansöker kostnadsfritt direkt på vår hemsida.

När kan jag ansöka om ett lån?

Du kan ansöka dygnet runt men utbetalning sker bara under våra öppettider.

Hur gammal måste man vara för att bli beviljad ett lån hos Kredit365?

Vi har en åldersgräns på 18 år.

Kan man låna mer än 5000 kronor?

Nej, maxbeloppet hos Kredit365 är 5000 kr. Men önskar du ett högre belopp kan du istället ansöka om ett lån hos Monetti där vi erbjuder lån mellan 2 000 och 20 000 kr, ansök direkt på Monetti.se. Är du ute efter ett större belopp så har vi även Frogtail där vi erbjuder lån mellan 7 000 och 40 000 kronor, ansök direkt på Frogtail.se.

Jag har en betalningsanmärkning, går det inte att ta lån då?

Vi gör en individuell bedömning av varje ärende och en anmärkning behöver inte innebära ett avslag.

Jag uppfyller de kriterier ni anger, men min ansökan går inte igenom. Varför är det så?

Vi kontrollerar uppgifterna du lämnar i din ansökan mot register hos våra kreditupplysningsföretag. Anser du att uppgifterna i kreditupplysningen är felaktiga, vänligen kontakta vår kundservice så kollar vi på det.

Hur betalar jag tillbaka lånet?

Vi skickar ut en faktura till din folkbokföringsadress inom en vecka efter beviljat lån.

När ska jag betala tillbaka mitt lån och hur mycket ska jag betala?

Du har alltid minst 30 dagar på dig att betala tillbaka lånet, exakt förfallodatum finns på fakturan. Innan förfallodatum ska du betala hela lånebeloppet samt våra avgifter, inga ytterligare avgifter tillkommer om man betalar inom utsatt tid.

När jag ansöker om ett nytt lån får jag besked om att jag redan har ett lån trots att jag redan betalat det, varför?

När betalningen görs via post- eller bankgiro kan det ta upp till 3 bankdagar innan din betalning syns i vårt system. Om ditt tidigare lån gått vidare till inkasso kan det ta längre tid.

Jag blir sen med min betalning, vad händer då?

Efter förfallodatum på din faktura tillkommer det 60 kr i påminnelseavgift, ärendet skickas därefter vidare till inkasso. Fundera noga innan du gör en ansökan, är du osäker på om du har möjlighet att betala tillbaka lånet så rekommenderar vi att du inte gör en ansökan.

Vad är PEP?

PEP är förkortning på den engelska benämningen Politically Exposed Person. På svenska kallar vi det istället för en person i politiskt utsatt ställning, det är en person som har eller har haft viktiga offentliga funktioner i en stat eller i en internationell organisation. Lagen om PEP kom till för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism, då personer i en hög position har stor möjlighet att påverka.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.